Ontvangst Eurocommissaris Frans TimmermansOp donderdagmiddag 26 februari ontvingen de Voorzitters van de Tweede en Eerste Kamer, Anouchka van Miltenburg en Ankie Broekers-Knol, Eurocommissaris Frans Timmermans voor het eerst in zijn nieuwe functie. Onderwerpen van gesprek waren onder meer het Werkprogramma 2015 van de Europese Commissie, het Nederlandse EU-voorzitterschap in de eerste helft van 2016 en de onderlinge samenwerking tussen de Europese Commissie en de nationale parlementen.

Grotere versie foto

Werkprogramma Europese Commissie

Na de ontvangst van de beide Kamervoorzitters spraken de woordvoerders Europese Zaken van de Tweede Kamer achtereenvolgens met minister Koenders van Buitenlandse Zaken en Eurocommissaris Timmermans over het Werkprogramma van de Europese Commissie voor 2015. De Staten-Generaal bepalen aan de hand van dit werkprogramma aan welke onderwerpen zij in 2015 extra aandacht wil geven. Om daarin scherpe keuzes te kunnen maken, bespreken de woordvoerders Europese Zaken de Europese voorstellen met de minister van Buitenlandse Zaken en de Eurocommissaris.

Prioriteitenlijst

De verschillende vakcommissies van de Tweede Kamer hebben direct na het verschijnen van het Werkprogramma in december 2014 al aangegeven welke voorstellen op hun eigen beleidsterrein prioritair moeten worden verklaard. Deze lijst wordt in maart door de Tweede Kamer vastgesteld. De Eerste Kamer heeft haar prioriteitenlijst deze week vastgesteld


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 2 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.