Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Commissie voor Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis van de Koning (BiZa/AZ)Deze vaste commissie is verantwoordelijk voor de behandeling van beleidsvoorstellen en de schriftelijke voorbereiding van nationale wetsvoorstellen op het terrein van Binnenlandse Zaken (inclusief Wonen, Wijken en Integratie), Algemene Zaken, de Hoge Colleges van Staat (zoals de Raad van State en de Algemene Rekenkamer) en het Koninklijk Huis. Ook volgt de commissie enkele Europese voorstellen. Daarbij kan gedacht worden aan voorstellen inzake Europese politieke partijen of voorstellen ter bevordering van gelijke behandeling.

Op deze pagina treft u de Europese onderwerpen aan waarop de commissie actief is. De nationale activiteiten vindt u op de algemene commissiepagina van de commissie BiZa/AZ.


Volgende vergadering op
21 januari 2020
Vorige vergade­rin­gen
De commissie nodigt u uit commentaar te leveren op nieuwe Europese voorstellen
Contact

Krant met vergrootglas
17 december 2019
De commissie bespreekt het verslag van een nader schriftelijk overleg met de regering over de Commissiemededeling "Bestrijding van online desinformatie: een Europese benadering"
Meer

Mensen achter laptop
15 oktober 2019
De commissies hebben de mogelijkheid om in nader schriftelijk overleg te treden met de regering en/of Europese Commissie over de Commissiemededeling inzake desinformatie
Meer

Edossiers bij deze commissie