De Europapoort biedt de gelegenheid om 1 tot 3 sterren toe te kennen aan een Edossier. Daarbij wordt de volgende rubricering gehanteerd:

  • (één ster)

Het Europees Commissievoorstel is geselecteerd voor een procedurebehandeling op basis van het WWP (en maakt daarmee deel uit van het Europese werkprogramma van de Eerste Kamer) of naar aanleiding van de lijst «Overzicht van nieuwe Europese voorstellen» die wekelijks verspreid wordt. Er is een Edossier beschikbaar met het Europese voorstel en een verwijzing (directe link) naar een Europese website om de behandeling bij de Europese instellingen te kunnen volgen. 

** (twee sterren)

De procedurebehandeling in de Eerste Kamercommissie van het Europees Commissievoorstel heeft geleid tot vragen van één of meer kamerleden/fracties. Voor zover mogelijk wordt het Edossier aangevuld met informatie over de verdere Europese behandeling en standpunten ten aanzien van het Commissievoorstel.

*** (drie sterren)

Het Europees Commissievoorstel is aangemerkt als dossier waarbij een diepgaande(r) behandeling door de Kamer wenselijk wordt geacht.