Eerste Kamer ontvangt Voorzitter Duitse BundesratOp maandag 5 februari bracht de Voorzitter van de Duitse Bundesrat een bezoek aan Nederland. De Bundesrat vormt de Duitse tegenhanger van de Eerste Kamer en bestaat uit leden van de regeringen van de Duitse deelstaten.

De Bundesrat wisselt jaarlijks van voorzitter, zodat elk jaar een andere deelstaat de voorzitter levert. Het is traditie dat de Voorzitter van de Bundesrat een bezoek brengt aan Nederland in het kader van de goede betrekkingen tussen beide landen.

De huidige Voorzitter van de Bundesrat is de heer Michael Müller, die tevens de burgemeester van Berlijn is. Berlijn vormt als hoofdstad van Duitsland een aparte deelstaat. De heer Müller werd in de Eerste Kamer ontvangen door de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol. Ook de beide Ondervoorzitters van de Eerste Kamer, Anne Flierman en Joris Backer, waren aanwezig bij de ontvangst en het daaropvolgende gesprek, alsmede de Griffier van de Eerste Kamer, Geert Jan Hamilton.

Tijdens het gesprek werd onder meer gesproken over de politieke ontwikkelingen in Duitsland, waar het formatieproces voor een nieuwe regering na de verkiezingen van vorig jaar nog in volle gang is. Daarnaast kwamen de politieke ontwikkelingen in Nederland rondom het aantreden van het nieuwe kabinet aan bod.


Deel dit item: