Voorzitter Eerste Kamer spreekt parlement Armenië toeDe Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, heeft donderdag in de Armeense hoofdstad Yerevan een toespraak gehouden in de plenaire vergadering van de Nationale Assemblee, het parlement van de Armeense Republiek. De Voorzitter bezoekt Armenië in het kader van een officieel bezoek op uitnodiging van de Voorzitter van het Armeense parlement, Ara Babloyan.

De Voorzitter van de Eerste Kamer werd als eregast ontvangen en ging tijdens haar toespraak in op de brugfunctie die Armenië kan vervullen tussen oost en west, oftewel tussen Euraziatische landen, zoals Rusland, en de Europese Unie. Ook sprak zij over de historie van Armenië en het belang van parlementaire diplomatie. De speech werd ontvangen met een staande ovatie.

De Voorzitter van de Eerste Kamer bezoekt Armenië van 15 tot 18 november. Naast het bezoek aan de Nationale Assemblee staan onder meer ontmoetingen met de President van de Armeense Republiek, Serzh Sargsyan, met de minister-president, Karen Karapetyan, en met de minister van Buitenlandse Zaken, Edward Nalbandian, op het programma.


Deel dit item: