Kamerdelegatie neemt deel aan conferentie buitenlands, defensie- en veiligheidsbeleidOp 27 en 28 april 2017 vond op Malta de halfjaarlijkse interparlementaire conferentie plaats over het gezamenlijk buitenlands, veiligheids- en defensiebeleid (CFSP/CSDP). Aan de conferentie namen de Eerste Kamerleden Frits Lintmeijer (GroenLinks) en Menno Knip (VVD) deel, alsmede de Tweede Kamerleden Salima Belhaj (D66) en Thierry Baudet (Forum voor Democratie).

Op donderdag 27 april werden in plenaire sessies het Europeese nabuurbeleid, de instabiliteit in Mediterraan Europa en het midden-oosten besproken, en vond een discussie plaats met de Hoge vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, Federica Mogherini, over de Global Strategy voor een gezamenlijk Europees buitenlands en veiligheidsbeleid. 

Op vrijdag 28 april spraken de parlementsleden uit bijna 30 landen en het Europees Parlement elkaar in workshops waarbij delegatieleider Frits Lintmeijer een inleiding hield over de houding van overheden en burgers ten opzichte van propoganda en desinformatie. Hij onderstreepte het belang van een actieve houding van zowel overheid als burgers om feiten en fictie van elkaar te blijven scheiden. 

Aan het einde van de bijeenkomst werd de volgende slotverklaringPDF-document aangenomen door een meerderheid van de deelnemers. 


Deel dit item: