Nederlandse delegatie OVSE van 6 tot en met 10 juli naar jaarvergadering Parlementaire AssembleeVijf Leden van de Eerste en Tweede Kamer nemen deel aan de jaarvergadering van de Parlementaire Assemblee van de OVSE, die van 6 tot en met 10 juli plaatsvindt in Belgrado. De Nederlandse delegatie wordt gevormd door de Eerste Kamerleden Hans Franken (CDA), Pauline Meurs (PvdA) en Eric Smaling (SP) en door de Tweede Kamerleden Coskun Çörüz (CDA, delegatieleider) en Kathleen Ferrier (CDA).

De Nederlandse delegatie vergadert in de Servische hoofdstad met ruim 250 collega-parlementariërs uit ongeveer 50 landen over onder meer de thema's energie, migratie, voedselzekerheid, terrorismebestrijding, de politieke transitie in de Mediterrane regio, de positie van Roma in Europa en de discriminatie van Christelijke minderheden.

Het Tweede Kamerlid Çörüz zal een resolutie verdedigen over de door hem voorgestane aanpak van extremisme en radicalisering. Mevrouw Ferrier heeft het voornemen twee resoluties in te dienen; één over de coördinatie van migratiebeleid in de OVSE en één over discriminatie en xenofobie.

De jaarlijkse vergadering van de Assemblee van de OVSE kan op internet live worden gevolgd.

Lees meer:

agenda en bijbehorende vergaderdocumenten


Deel dit item: