Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa bezorgd over de gevolgen van economische crisis voor democratie in EuropaEen delegatie van Eerste Kamerleden heeft deelgenomen aan de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa van 21-25 juni 2010. De volgende resoluties en aanbevelingen zijn aangenomen.

Uitgelicht

In resolutie 1746 nodigt de Assemblee de EU instituties uit om een discussie te voeren over manieren waarop parlementen van de lidstaten meer betrokken kunnen zijn bij de besluitvorming binnen de EU.

Resolutie 1745 verwelkomt de aankondiging van 10 mei 2010 van een pakket van maatregelen van 750 miljard euro om "de euro en de economieën in de eurozone te beschermen".

PACE

De Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa, beter bekend als de PACE (Parliamentary Assembly Council of Europe) is samengesteld uit 318 democratisch gekozen volksvertegenwoordigers uit de lidstaten van de Raad van Europa. In de Raad van Europa zijn 47 landen verenigd om binnen Europa de mensenrechten te handhaven en de democratie en de rechtsstaat te bevorderen.

De Nederlandse delegatie naar deze assemblee bestaat uit 7 leden en 7 plaatsvervangende leden. Canada, Israël en Mexico hebben de status van waarnemer bij de Parlementaire Assemblee Raad van Europa.

Vergaderingen

De Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa (PACE) vergadert 4 keer per jaar gedurende 1 week in het Palais de l’Europe in Straatsburg. Drie vergaderingen per jaar vóór de zomer in januari, april en juni en één vergadering in september/oktober.


Deel dit item: