Plenair Janssen bij stemming moties Wetsvoorstellen Tijdelijke wet maatregelen covid-19, Tijdelijke wet coronatoegangsbewijzen en Quarantaineplicht voor inreizigers



Verslag van de vergadering van 1 juni 2021 (2020/2021 nr. 39)

Status: gecorrigeerd

Aanvang: 13.34 uur


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Janssen i (SP):

Voorzitter, dank u wel. Mijn fractie zal tegen de motie van de heer Otten stemmen, omdat wij denken dat die op dit moment niet opportuun is en er al onderzoeken lopen. Er volgt nog een begrotingsbehandeling, dus dat kan later alsnog. We draaien daar nu niks mee terug.

Wij zullen voor de twee moties-Van der Voort en de motie-Karakus stemmen, omdat die nadere handvatten geven voor een gerichte uitvoering.

En wij zullen tegen de motie-Nanninga stemmen, omdat wij niet kunnen voorzien hoe de situatie over drie maanden zal zijn. Wij hopen allemaal dat de maatregelen dan overbodig zijn, maar kunnen dat nu niet voorspellen.

Voor het overige zijn wij blij dat de minister in ieder geval heeft toegezegd dat de Tijdelijke wet maatregelen in de huidige vorm niet zal worden verlengd per 1 september.

De voorzitter:

Dank u wel, meneer Janssen. Wenst een van de overige leden op dit moment een stemverklaring af te leggen? Mevrouw Nanninga namens de Fractie-Nanninga.