President Singapore bezoekt Staten-GeneraalOp donderdag 22 november heeft de President van Singapore, mevrouw Halimah Yacob, een bezoek gebracht aan de Staten-Generaal. Het bezoek maakte onderdeel uit van het staatsbezoek dat President Halimah deze week aan Nederland brengt.

In het gebouw van de Eerste Kamer werd de President ontvangen door de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie-Broekers-Knol, en de Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib. In haar welkomstwoord sprak de Voorzitter van de Eerste Kamer over de uitstekende bilaterale betrekkingen tussen Singapore en Nederland. De twee landen vormen zeer belangrijke wederzijdse handelspartners en werken daarnaast intensief samen op gebieden als watermanagement, duurzaamheid en wetenschap. Ook delen beide landen de principes van multilateralisme, vrije en eerlijke wereldhandel en de internationale rechtsorde. De Voorzitter van de Eerste Kamer prees daarnaast Singapore vanwege de indrukwekkende economische prestaties die het land levert: gebaseerd op BBP per hoofd van de bevolking staat Singapore wereldwijd op de derde plaats.

In het gesprek dat volgde werd tevens gesproken over diversiteit en de multiculturele samenleving. Singapore vormt één van de meest multiculturele landen ter wereld. Tevens kwam het recent ondertekende handelsakkoord tussen Singapore en de Europese Unie ter sprake.

Aan het gesprek namen ook het Eerste Kamerlid Herman Schaper (D66) en het Tweede Kamerlid André Bosman (VVD) deel, alsmede de Griffiers van beide Kamers, Remco Nehmelman en Simone Roos.


Deel dit item: