Staten-Generaal ontvangen Tunesische premier EssidDe Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, en de Ondervoorzitter van de Eerste Kamer, Joris Backer, hebben donderdag in de Stadhouderskamer van de Tweede Kamer de minister-president van Tunesië, Habib Essid, ontvangen. Daarbij waren ook Sonia M'Barek, minister van Cultuur, en Salma Elloumi Rekik, minister van Toerisme en Nijverheid van Tunesië, aanwezig.

Grotere versie foto

Hierna had de Tunesische premier een gesprek met leden van de vaste Kamercommissies voor Buitenlandse Zaken van Eerste Kamer en Tweede Kamer. Hierbij waren vanuit het parlement aanwezig: Han ten Broeke, Michiel Servaes, Raymond Knops en Erik Smaling (Tweede Kamer) en Herman Schaper, Bastiaan van Apeldoorn en Martin van Rooijen (Eerste Kamer). 

Gespreksthema’s waren de ontwikkelingen in Tunesië en de Maghreb, in het bijzonder de transitie naar een democratie, de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede aan samenwerkende Tunesische organisaties en de recente aanslagen.

De Tunesische premier nam eerder deze week deel aan een ceremoniële bijeenkomst in de Grote Zaal van het Vredespaleis in Den Haag voor de Tunesische winnaars van de Nobelprijs voor de Vrede in 2015. Vertegenwoordigers van vier maatschappelijke organisaties in Tunesië kregen die prijs voor hun inspanningen voor het democratiseringsproces in dat land. Drie van de vier organisaties waren ook in het Vredespaleis vertegenwoordigd, evenals vertegenwoordigers van de Staten-Generaal. Ook Ondervoorzitter Backer was bij deze bijzondere bijeenkomst aanwezig.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 5 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.