Plenair Van Strien bij stemming motie Tijdelijke wet Nationaal Groeifonds



Verslag van de vergadering van 21 juni 2022 (2021/2022 nr. 34)

Status: gecorrigeerd

Aanvang: 13.40 uur


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Van Strien i (PVV):

Dank u wel, voorzitter. De motie-Vendrik spoort aan om te kijken of fondsen bij elkaar gevoegd kunnen worden. Het Nationaal Groeifonds gaat al projecten steunen die geen rendement hebben, maar bijvoorbeeld het stikstoffonds, dat tegenwoordig eufemistisch "het transitiefonds" wordt genoemd, dient er zelfs voor om onze boeren uit te kopen, dus om productiemiddelen te vernietigen, ofwel om ons toekomstig bbp te verkleinen. Dit soort plannen kennen we alleen uit de communistische heilstaat, waarmee GroenLinks uiteraard geen problemen heeft maar wij wel.

De voorzitter:

Nee, nee, nee, meneer Van Strien. Een stemverklaring is niet bedoeld om uzelf af te zetten tegen andere partijen. Een stemverklaring is om uw eigen stemgedrag te verklaren. Gaat uw gang.

De heer Van Strien (PVV):

Wij hebben dus problemen met plannen die thuishoren in een communistische heilstaat. Daarom zullen wij tegen deze motie stemmen.

De voorzitter:

Dat klonk al beter. Dank u wel, meneer Van Strien. We maken vorderingen. Wenst een van de andere leden ... De heer Van Ballekom namens de PVV gaat het proberen.