Plenair Otten bij stemming moties Inzet coronatoegangsbewijzen bij niet-essentiële detailhandel en niet-essentiële dienstverlening op publieke plaatsen



Verslag van de vergadering van 7 december 2021 (2021/2022 nr. 9)

Status: gecorrigeerd

Aanvang: 13.43 uur


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Otten i (Fractie-Otten):

Voorzitter. Ik zal meteen een stemverklaring over alle vier de moties van mevrouw Faber geven. Dat betreft 35961. De moties met de letters E en G hebben wij mede ingediend. Dat betreft het openbaar maken van de verslagen van de OMT-vergaderingen en het openbaar maken van de wetenschappelijke onderbouwing. Daar zijn wij zeer voor.

Dan de motie met letter F om de OMT-vergaderingen te livestreamen. Dat lijkt ons geen stimulans voor een open discussie. Dus daar zullen we tegen stemmen.

Wat betreft de belangenverstrengeling is het wat ons betreft vooral heel erg belangrijk dat er voldoende transparantie op dat vlak van de OMT-leden is. Het gaat ons op dit moment te ver om daar nu een speciaal onderzoek naar te doen. Dus die motie zullen we niet steunen.

De voorzitter:

Ik heb begrepen dat u ook nog het woord wenste over de motie met letter L. Wilt u dat meteen doen?

De heer Otten (Fractie-Otten):

Ja, als ik hier toch sta. De motie met letter L over de eigen ic-bijdrage voor ongevaccineerden willen wij graag aanhouden, aangezien we merken dat we soms wat voor de politieke troepen uit lopen en de geesten nog niet helemaal rijp zijn voor deze gedachtegang. Dus die kunnen we op een later moment misschien weer uit de kast halen.

Dank u.

De voorzitter:

Dank u wel, meneer Otten. Dan wordt, als u daarmee instemt, de motie met letter L bij dezen van de stemmingslijst afgevoerd.

Op verzoek van de heer Otten stel ik voor zijn motie (35961, letter L) aan te houden.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Wenst een van de andere leden een stemverklaring af te leggen op dit moment? Dat is niet het geval.

Dan stemmen we over de motie 35961, letter E, de motie van het lid Faber-van de Klashorst c.s. over openbaar maken van vergaderverslagen van het Outbreak Management Team. We stemmen bij zitten en opstaan.