Zaterdag 24 juni 2023 vond de 19e editie van de Nederlandse Veteranendag plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Op Veteranendag worden alle Nederlandse veteranen geëerd die zich hebben ingezet in de dienst van de vrede, nu en in het verleden. De Staten-Generaal werden op Veteranendag vertegenwoordigd door Tijdelijk Voorzitter van de Eerste Kamer Jan Anthonie Bruijn en Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp.

De dag werd geopend in aanwezigheid van onder meer Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, minister-president Mark Rutte, de beide Kamervoorzitters, Commandant der Strijdkrachten Generaal Onno Eichelsheim en Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland en tevens voorzitter van Nationaal Comité Veteranendag. In de middag vond het Nationale Defilé van bijna 4000 veteranen en militairen door het centrum van Den Haag plaats.

Nederlandse Veteranendag is ingesteld door de regering en wordt georganiseerd door het Nationaal Comité Veteranendag, met ondersteuning van het ministerie van Defensie en maatschappelijke organisaties. Doel is om maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen te bevorderen.


Deel dit item: