Kamervoorzitters aanwezig bij Nationale Holocaust HerdenkingEerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn en Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib zijn zondag 31 januari 2021 aanwezig geweest bij de Nationale Holocaust Herdenking in Amsterdam. De beide Kamervoorzitters legden namens de Staten-Generaal een krans bij het Spiegelmonument 'Nooit meer Auschwitz'.

De Nationale Holocaust Herdenking vindt ieder jaar plaats in het Wertheimpark in Amsterdam op de laatste zondag in januari. Dit jaar spraken tijdens de herdenking onder anderen de Voorzitter van de Tweede Kamer, de voorzitter van het Nederlands Auschwitzcomité, Jacques Grishaver en de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema. Vanwege de coronamaatregelen vond de herdenking dit jaar in besloten kring plaats en was er geen stille tocht.

Sinds 2015 is de bevrijdingsdatum van Auschwitz-Birkenau, 27 januari 1945, een door de Verenigde Naties vastgestelde internationale dag van herdenking: The Holocaust Memorial Day. Over de hele wereld worden dan slachtoffers van de Holocaust en andere genocides herdacht.


Deel dit item: