Voorzitter Duitse Bundesrat bezoekt Staten-GeneraalOp vrijdag 24 mei 2019 hebben de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, en de Eerste Ondervoorzitter van de Tweede Kamer, Ockje Tellegen, de Voorzitter van de Duitse Bundesrat, Daniel Günther, ontvangen in het gebouw van de Eerste Kamer.

 De Voorzitter van de Bundesrat wordt ontvangen door Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol
Grotere versie foto

De Bundesrat vormt het Hogerhuis van het Duitse parlement en kan als zodanig worden beschouwd als de evenknie van de Nederlandse Eerste Kamer. De Bundesrat wordt samengesteld uit vertegenwoordigers van de diverse Duitse deelstaten en kent een jaarlijks roterend Voorzitterschap. Sinds het jaar 2000 is het traditie dat de Voorzitter van de Duitse Bundesrat elk jaar een bezoek brengt aan Nederland. Daniel Günther is naast Voorzitter van de Bundesrat ook de minister-president van de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein.

Tijdens het gesprek, waaraan ook het Eerste Kamerlid Paul Schnabel (D66) en het Tweede Kamerlid Antoinette Laan-Geselschap (VVD) deelnamen, werd gesproken over de actuele politieke ontwikkelingen in beide landen. Uiteraard kwamen ook de verkiezingen voor het Europees Parlement aan bod: Nederland stemde reeds op 23 mei, terwijl de Duitse kiezers op zondag 26 mei naar de stembus gaan. Ook andere ontwikkelingen in de Europese Unie zoals het proces rondom de Brexit kwamen ter tafel.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 6 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.
 De Voorzitter van de Bundesrat wordt ontvangen door Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol
Afbeelding 1 - De Voorzitter van de Bundesrat wordt ontvangen door Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol