President Kaapverdië bezoekt Staten-GeneraalOp dinsdag 11 december 2018 hebben de Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, en de Voorzitter van de Tweede Kamer, Khadija Arib, de President van Kaapverdië verwelkomd in het gebouw van de Eerste Kamer.

President Fonseca wordt welkom geheten door Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol en Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib
Grotere versie foto

De President van Kaapverdië, de heer Jorge Carlos Fonseca, bezocht de Staten-Generaal in het kader van zijn staatsbezoek aan Nederland. Kaapverdië en Nederland onderhouden een speciale band, onder meer vanwege de grote Kaapverdiaanse gemeenschap in ons land.

Tijdens de ontmoeting werd onder meer gesproken over de bilaterale relatie tussen beide landen en over de economische ontwikkeling van Kaapverdië. Kaapverdië heeft zich sinds de onafhankelijkheid van 1975 ontwikkeld tot een middeninkomensland, waardoor in 2011 de ontwikkelingsrelatie tussen Nederland en Kaapverdië is afgebouwd. Ook werd van beide zijde het belang van democratie, mensenrechten en de internationale rechtsorde benadrukt.

Na zijn bezoek aan de Staten-Generaal bracht de President een bezoek aan het Internationaal Hof van Justitie en het Internationaal Strafhof in Den Haag. Ook werd hij ontvangen door minister-president Rutte, alvorens af te reizen naar Rotterdam voor een ontmoeting met de Kaapverdiaanse gemeenschap.

Naast beide Kamervoorzitters namen ook de Eerste Kamerleden Schaap (VVD), Stienen (D66) en Overbeek (SP) deel aan het gesprek, alsmede de Tweede Kamerleden Koopmans (VVD) en Sjoerdsma (D66).


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 10 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.
President Fonseca wordt welkom geheten door Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol en Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib
Afbeelding 1 - President Fonseca wordt welkom geheten door Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol en Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib