Oostenrijkse president ontvangen door Staten-GeneraalDe Oostenrijkse president Alexander van der Bellen is woensdag als onderdeel van zijn bezoek aan Nederland in het gebouw van de Eerste Kamer namens de Staten-Generaal ontvangen door Voorzitter Ankie Broekers-Knol van de Eerste Kamer en de Ondervoorzitter van de Tweede Kamer Ockje Tellegen.

Belangrijkste onderdeel van het bezoek was een gesprek over onder meer de bilaterale betrekkingen tussen beide landen, het huidige EU-Voorzitterschap van Oostenrijk, de belangrijke rol van Oostenrijk in Europa als brug tussen oost en west en actuele ontwikkelingen. Aan het gesprek namen ook het Eerste Kamerlid Bastiaan van Apeldoorn, Voorzitter van de commissie Europese Zaken in de Senaat, en het Tweede Kamerlid Foort van Oosten, Voorzitter van de commissie Europese Zaken in de Tweede Kamer, deel.

De Oostenrijkse president tekende na afloop van het gastenboek en werd kort rondgeleid door de eeuwenoude plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer. Van der Bellen was met zijn echtgenote Doris Schmidauer voor een kort bezoek in Nederland. Hij had daarbij ook een ontmoeting met Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, en minister-president Mark Rutte.


Deel dit item: