Kamervoorzitters en Kamerleden ontbijten gezond met jongerenEerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol en Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib hebben woensdagmorgen, met diverse andere parlementariërs, in het Mauritshuis in Den Haag deelgenomen aan het Binnenhofontbijt met jongeren. Het Binnenhofontbijt is een van de talrijke activiteiten in het kader van het Nationaal Schoolontbijt,  een landelijk educatief ontbijtevenement dat deze week voor de vijftiende keer plaatsvindt. Het thema van het Nationaal Schoolontbijt 2017 is: Gezond ontbijten is geen kunst!

Naast de Kamervoorzitter namen vanuit de Eerste Kamer ook de senatoren Annemarie Jorritsma-Lebbink, Petra Stienen en Jopie Nooren deel aan het Binnenhofontbijt.

Aan het Nationaal Schoolontbijt doen dit jaar meer scholen en gemeenten mee dan ooit: 2.900 basisscholen en 270 burgemeesters.  Deze week gaan op 2.900 basisscholen in het hele land ruim 550.000 kinderen gezond ontbijten. Alle kinderen krijgen een ontbijtpakket dat verder is uitgebreid volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf en nieuw lesmateriaal in de vorm van de online Ontbijtmeter.

De opening van het Nationaal Schoolontbijt was in het Rijksmuseum in Amsterdam.  Vrijdag 10 november sluiten schoolkinderen de jubileumeditie af tijdens een ontbijt met burgemeester Ferd Crone in het Fries Museum in Leeuwarden, volgend jaar de Culturele Hoofdstad van Europa. Het Nationaal Schoolontbijt heeft de steun van een groot aantal organisaties dat te maken heeft met gezondheidsbevordering bij jongeren.

Meer informatie op: www.schoolontbijt.nl


Deel dit item: