Staten-Generaal ontvingen Ban Ki-moonDe Eerste en Tweede Kamer ontvingen woensdag 20 april secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties (VN). De heer Ban Ki-moon werd eerst ontvangen door Eerste Kamervoorzitter Ankie Broekers-Knol en Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib voor een kort gesprek in de Stadhouderskamer in de Tweede Kamer. Daarna volgde een bijeenkomst met leden van de commissie voor Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer en de commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking van de Eerste Kamer.

Gespreksonderwerpen waren onder meer de rol van de Verenigde Naties in vredesoperaties, waaronder de VN-missie in Mali, waar Nederland aan deelneemt. Verder ging het gesprek over de hervorming van de VN-Veiligheidsraad en de betrokkenheid van de Verenigde Naties bij diplomatieke inspanningen om conflicten in landen als Syrië en Libië te beëindigen.

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon was dinsdag 19 en woensdag 20 april 2016 in Nederland. Hij was onder andere aanwezig bij de opening van het nieuwe complex van het Internationaal Strafhof en nam deel aan de viering van het 70-jarig bestaan van het Internationaal Gerechtshof


Deel dit item: