Staten-Generaal ontvingen President van FrankrijkDe Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, en de Voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg, hebben op maandag 20 januari de president van Frankrijk, de heer François Hollande, ontvangen.

Ontvangst President Hollande door Voorzitters Eerste en Tweede Kamer
Grotere versie foto

De ontmoeting met de Staten-Generaal vond plaats in het gebouw van Eerste Kamer. Bij het gesprek waren van Nederlandse zijde verder aanwezig: mevrouw Angelien Eijsink (voorzitter van de commissie voor Buitenlandse Zaken van de Tweede Kamer), de heer Ton Elias (voorzitter van de Contactgroep Nederland-Frankrijk), mevrouw Tineke Strik (voorzitter van de commissie voor Europese Zaken van de Eerste Kamer) en de heer Ed Kronenburg (Nederlandse Ambassadeur in Frankrijk).

Van de Franse zijde waren de heer Philip Cordery (Franse Nationale Vergadering) , de heer Jean-Jacques Lozach (Franse Senaat), mevrouw Bérengère Poletti (voorzitter van de contactgroep Frankrijk-Nederland) en de heer Pierre Menat (Franse Ambassadeur in Nederland) aanwezig.

In het gesprek kwamen onder meer het vormgeven van de bankenunie, energievraagstukken, de oplopende werkloosheid binnen Europa, de stijgende schuldenproblematiek en de gezamenlijke missie in Mali aan de orde. Na afloop van het gesprek kreeg president Hollande een korte rondleiding door de plenaire zaal van de Eerste Kamer.

De heer Hollande werd op 15 mei 2012 gekozen als 24e president van Frankrijk.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 9 afbeeldingen. Gebruik de pijltoetsen om te navigeren. Escape sluit dit venster.
Ontvangst President Hollande door Voorzitters Eerste en Tweede Kamer
Afbeelding 1 - (c) Hans Kouwenhoven