Zaterdag 25 juni 2022 vond de 18e editie van de Nederlandse Veteranendag plaats in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Op Veteranendag worden alle Nederlandse veteranen geëerd die zich hebben ingezet in de dienst van de vrede, nu en in het verleden. De Staten-Generaal werden op Veteranendag vertegenwoordigd door Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn en Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp.

De dag werd geopend in aanwezigheid van onder meer Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, minister-president Mark Rutte, minister van Defensie Kajsa Ollongren, de beide Kamervoorzitters, Commandant der Strijdkrachten Generaal Onno Eichelsheim en Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland en tevens voorzitter van Nationaal Comité Veteranendag.

Nederlandse Veteranendag is ingesteld door de regering en wordt georganiseerd door het Nationaal Comité Veteranendag, met ondersteuning van het ministerie van Defensie en maatschappelijke organisaties. Doel is om maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen te bevorderen.


Deel dit item: