Staten-Generaal ontvingen President van SurinameDe Staten-Generaal hebben op donderdag 9 september president Chandrikapersad Santokhi van Suriname ontvangen. Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn en Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp verwelkomden de Surinaamse president om 9.30 uur in de Ridderzaal aan het Binnenhof in Den Haag.

Programma

Na een korte besloten ontmoeting tussen de president en beide Kamervoorzitters vond in de Ridderzaal een bijeenkomst plaats met een vertegenwoordiging van Kamerleden van beide Kamers. Het welkomstwoord van de Voorzitter van de Eerste Kamer werd gevolgd door een toespraak van de Surinaamse president. Vervolgens ging Santokhi in gesprek met de Kamerleden. Tijdens de bijeenkomst werd meerdere malen gerefereerd aan de historische aard van het bezoek. De Voorzitter van de Tweede Kamer sloot de bijeenkomst af.

Welkomstwoord

"Een partnerschap waarbij we elkaar kunnen ondersteunen, met elkaar kunnen samenwerken en ook van elkaar kunnen leren", omschreef Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn de relatie tussen Suriname en Nederland in zijn welkomstwoord. Lees de hele toespraak hierPDF-document.Deel dit item: