Zaterdag 30 juni vond op en om het Binnenhof in Den Haag de 14e editie van de Nederlandse Veteranendag plaats. Op die dag worden de ruim 111.000 veteranen die Nederland telt, geëerd. Zij zijn ingezet in dienst van de vrede sinds de Tweede Wereldoorlog.

De dag werd geopend in de Ridderzaal in aanwezigheid van de Koning, de minister van Defensie, de minister-president en de beide Kamervoorzitters. Speciale gasten in de Ridderzaal waren Sophie van Es en haar klasgenoten van groep 7 van de Rehobȏthschool in Barendrecht. Sophie heeft de fotowedstrijd gewonnen die het ministerie van Defensie jaarlijks organiseert in de aanloop naar Veteranendag. Het thema van de wedstrijd zijn vanzelfsprekend de veteranen en de betekenis van de Witte Anjer.

Aansluitend vond een medaille-uitreiking plaats op het Binnenhof. 's Middags was in het centrum van Den Haag een defilé van ruim 4500 veteranen en militairen die in de Haagse Binnenstad defileerden. In het defilé reden ook paarden en verschillende historische en moderne militaire voertuigen mee. In de lucht was een vliegshow te bewonderen.


Deel dit item: