E-zine met terugblik parlementaire dimensie Nederlands EU-voorzitterschapDe Eerste en Tweede Kamer hebben dinsdag 27 september een e-zine uitgebracht met een terugblik van de parlementaire dimensie van het Nederlands EU-voorzitterschap. Nederland was in de eerste helft van 2016 voorzitter. Het Nederlandse parlement organiseerde in dat kader onder meer zes interparlementaire conferenties voor parlementariërs van de 28 EU-Lidstaten, deels in samenwerking met het Europees Parlement. Een innovatieve aanpak stond centraal in de organisatie van de parlementaire dimensie van het voorzitterschap.

Grotere versie foto

Het e-zine laat in woord en beeld zien wat de parlementaire dimensie heeft ingehouden en hoe de conferenties zijn verlopen. Vijf van de zes conferenties vonden in de Ridderzaal in Den Haag plaats, één in het Europees Parlement in Brussel. Op de conferenties kwamen onder de thema's energie en circulaire economie, mensenhandel in het digitale tijdperk, veiligheid en defensie, stabiliteit en economisch bestuur en de vluchtelingencrisis aan de orde. In het e-zine wordt ook aandacht besteed aan de ontmoeting met de voltallige Europese Commissie en de voorzitters van de fracties in het Europees Parlement.

De innovatieve aanpak kwam onder meer tot uiting met een speciale app voor de deelnemers aan de conferenties, versterken van het interactieve karakter van de debatten en het betrekken van niet-parlementaire partners als andere overheden en experts bij de conferenties. Het e-zine van 24 pagina's bevat weblinks naar de conferenties en andere relevante informatie en wordt verspreid onder alle deelnemers.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 1 afbeelding. Escape sluit dit venster.