Essaywedstrijd: Wat is over 25 jaar de rol van het Nederlandse parlement in de Europese Unie?In het kader van de parlementaire dimensie van het Nederlandse EU-Voorzitterschap schrijven de Eerste en Tweede Kamer een essaywedstrijd uit.

Wat is over 25 jaar de rol van het Nederlandse parlement in de Europese Unie?

Ben jij een hbo- of wo-student tussen 18 en 25 jaar? En wil jij je visie op de toekomst van het (Nederlandse) parlement in de Europese Unie (EU) delen met parlementariërs uit alle EU-lidstaten én het Europees parlement? Schrijf dan een essay van maximaal 2500 woorden waarin je op aansprekende wijze je kennis en opvatting deelt over de Nederlandse parlementaire democratie en de werkwijze van de EU. Wij zijn op zoek naar een inspirerende, jonge visie op de plek van het Nederlandse parlement in de EU van de toekomst.

Prijs

De winnaar krijgt de unieke gelegenheid om zijn of haar visie te presenteren aan parlementariërs uit alle EU-lidstaten en het Europees Parlement tijdens een conferentie in de Ridderzaal in Den Haag. De conferentie is van 12 tot en met 14 juni. Jouw essay wordt hiervoor door ons in het Engels vertaald. Ook wordt het aangeboden aan het tijdschrift Internationale Spectator en mag je als VIP mee naar een interparlementaire conferentie in Bratislava tijdens het Slowaakse EU-voorzitterschap. De auteurs van de vijf beste essays mogen daarnaast met Kamerleden in gesprek gaan over de rol van het Nederlandse parlement in de EU.

Deelname

Om kans te maken op deze prijzen stuur je jouw essay vóór 1 juni 2016 naar:

parleu2016@staten-generaal.nl

Je essay mag maximaal 2500 woorden bevatten en het gebruik van voetnoten of een literatuurlijst is niet toegestaan. De jury bestaat onder andere uit de Voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer.


Deel dit item: