Speciale rondleidingen in de Tweede KamerVanaf oktober kunt u speciale rondleidingen volgen in de Tweede Kamer, ter ere van haar 200-jarig bestaan. De rondleidingen zullen doorgaan tot eind januari. Wees er op tijd bij, want er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Kies uit drie themarondleidingen:

1. Meer dan de plenaire zaal

De Tweede Kamer is zoveel meer dan de plenaire zaal die u op de televisie ziet. In deze rondleiding loopt u door 200 jaar geschiedenis van de uitbreiding van de gebouwen van de Tweede Kamer. Deze rondleiding opent deuren die normaal gesloten blijven. We bezoeken bijvoorbeeld de Handelingenkamer en de Stadhouderskamer, waar de informateurs Henk Kamp en Wouter Bos in 2012 de formatieonderhandelingen hielden voor een nieuw kabinet. Ooit was het de werk- en ontvangstkamer van stadhouder Willem V.

2. Een kijkje achter de schermen

Deze rondleiding geeft een kijkje in de keuken van de Tweede Kamer: Wat is er nodig om de Tweede Kamer te laten vergaderen? En wie zijn de mensen die in de Tweede Kamer vergaderen? Vanaf 1815 hebben namelijk duizenden mensen deel uitgemaakt van de Tweede Kamer, waarbij de provincie altijd een belangrijke rol heeft gespeeld. U leert hier meer over door een rondleiding langs bijzondere locaties in de Tweede Kamer.

3. De Tweede Kamer in beeld

Deze rondleiding laat zien hoe de Tweede Kamer in beeld wordt gebracht: u bezoekt bijvoorbeeld de regiekamer en de tv-studio. En u gaat langs de Perstoren, waar de journalisten hun werkruimtes hebben. Als u geluk hebt, delen bekende Binnenhofjournalisten, onder wie Ferry Mingelen (Pauw), Jorn Jonker (Telegraaf) of Jan Hoedeman (AD), hun ervaringen en geven een inkijk in hun werk.

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden. 


Deel dit item: