App 200 jaar Staten-Generaal is liveDe Staten-Generaal hebben een speciale website en app ontwikkeld voor de viering van 200 jaar Eerste en Tweede Kamer. Daarop staan alle activiteiten rond 200 jaar Eerste en Tweede Kamer. Ook kun je je verdiepen in de geschiedenis van beide Kamers.

De app is te bekijken op je smartphone of tablet. Download de app in Google Play (voor Android) of in de Apple Store.

App 200 jaar
Grotere versie foto

200 jaar geschiedenis

In de website/app geven de Eerste en Tweede Kamer een kijkje in hun 200 jaar oude geschiedenis: Wat voor mensen hebben er in en voor de Kamers gewerkt? Waarom zijn de Kamers altijd op het Binnenhof gevestigd gebleven? Wanneer kwamen er camera's in de zaal? En voor wie rollen de Staten-Generaal de rode loper uit?

Verhalen over mensen en gebouwen

In de website/app staan talrijke verhalen over de Kamers, aangevuld met veel beeldmateriaal. Zo is te zien hoe Kamerleden in 1924 gekleed gingen op Prinsjesdag en hoe de Griffier van de Eerste Kamer er in 1937 uitzag. Ook is er veel aandacht voor de verscheidenheid aan Kamerleden die door de jaren heen op de groene en blauwe bankjes hebben gezeten. Daarnaast laat de website zien hoe de gebouwen van de Kamers zich door de jaren heen hebben ontwikkeld en welke plannen er zijn geweest om het Binnenhof rigoureus te veranderen. Wist u bijvoorbeeld dat er in de negentiende eeuw plannen waren om de gebouwen aan de Hofvijver te slopen en er een 'paleis voor de Staten-Generaal' neer te zetten?

App voor iOs en Android

Download de app

De app is te bekijken op je smartphone of tablet. Download de app in Google Play (voor Android) of in de Apple Store.

De app is geschikt voor iPhones 4s en later, en Android 4 en hoger. Heb je een ander toestel of wil je geen app installeren? Bezoek dan de website www.200jaarstaten-generaal.nl.  Op dinsdag 6 oktober 2015 opent in het gebouw van de Tweede Kamer de tentoonstelling 'Voor het geheele Nederlandsche volk, 200 jaar Eerste en Tweede Kamer'. Door de QR-codes bij de tentoonstelling te scannen in de app krijg je extra informatie over de geschiedenis van de Eerste en Tweede Kamer.


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 1 afbeelding. Escape sluit dit venster.
App 200 jaar