In samenwerking met de Tweede Kamer organiseert Stichting f6 op woensdag 16 september van 13:00 tot 15:00 uur het project Politieke Pleinkunst op ’t Plein te Den Haag.

Bij dit project gaan 100 VMBO scholieren, van het Heldring VMBO en Scholengroep Den Haag Zuid-West, ‘t Plein te Den Haag, kunstwerken maken gebaseerd op hun ideeën over politiek & democratie. De jongeren worden begeleidt door het kunstenaarsteam van Micha de Bier. Het project vindt plaats in het kader van de viering van 200 jaar Staten-Generaal. Er zijn tal van activiteiten gepland om dit feit te vieren, waaronder Politieke Pleinkunst.

Verschillende Kamerleden hebben toegezegd om tijdens hun pauze’s van de Algemene Politieke Beschouwingen te komen kijken naar de kunstwerken en met de jongeren te praten over wat zij aan het maken zijn.

Wat:                project Politieke Pleinkunst

Wanneer:       woensdag 16 september van 13:00 tot 15:00 uur

Waar:             ’t Plein te Den Haag

Wie:                100 Haagse VMBO scholieren

Bijzonder:      tussen 14:00 en 15:00 uur zullen 2e Kamerleden langskomen

Organisatie: Stichting f6 wil jongeren meer bewust maken van politiek & democratie. Tevens wil de stichting bij politici meer bewustwording creëren over hoe jongeren over politiek & democratie denken. Om deze doelstellingen te realiseren organiseert Stichting f6 sociaal-culturele projecten zoals: theater, dans, strips, fotografie, mode, etc., geven we workshops voor leerlingen in het Voortgezet Onderwijs, organiseren we debatten en ontwikkelen we nieuwe media.

www.fzes.nl/politieke-pleinkunst


Deel dit item: