Meld u aan voor Open Huis Eerste en Tweede Kamer!Op vrijdag 9 en zaterdag 10 oktober houden de Eerste en Tweede Kamer Open Huis: ze bestaan namelijk 200 jaar. U kunt daar bij zijn. Het Plein in Den Haag is die dagen omgedoopt tot 'StatenPlein'. Optredens, lezingen en muziek omlijsten de viering van 200 jaar Staten-Generaal. Bovendien zijn de gebouwen van de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Ridderzaal te bezoeken. Meld u aan!

Open Huis
Grotere versie foto

De Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal vieren dit jaar dat ze 200 jaar geleden zijn ingesteld. Het Plein in het centrum van Den Haag is op deze dagen omgedoopt tot 'StatenPlein'. Dit centrum van de viering is gratis toegankelijk. Bezoek daar de verschillende tenten met een mix van optredens, lezingen, debatten en muziek rondom het 200-jarig bestaan van beide Kamers. Deze activiteiten zijn geschikt voor jong (6+) en oud.

Rondwandeling door de gebouwen

Wilt u nog veel meer zien van de Eerste en Tweede Kamer? Dat kan! Elk halfuur kunt u met een speciale toegangskaart vertrekken vanaf het Binnenhof;  beginpunt tegenover het Mauritshuis. De rondwandeling duurt anderhalf uur. Tijdens deze wandeling legt u (deels) de weg af van wetsvoorstel naar wet. U bezoekt de Eerste Kamer, de Ridderzaal en de Tweede Kamer. Voor de jonge deelnemers is er iets extra's te vinden tijdens de wandeling.

Wanneer is het Open Huis?

  • Vrijdag 9 oktober van 14.00 - 20.00 uur
  • Zaterdag 10 oktober van 10.00 - 17.00 uur

Hoe kan ik toegangskaarten krijgen?

Voor het bezoek aan de gebouwen van de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Ridderzaal is een toegangskaart vereist. Die is gratis. Bestel je toegangskaart hier. Wees op tijd, want het aantal kaarten is beperkt. Op de dag zelf zijn op het Plein nog enkele kaarten beschikbaar. Bezoekers en hun bagage zullen voor de rondleiding gescand worden. Legitimatie is verplicht. 


Deel dit item:
Begin van een dialoog venster. Het bevat 1 afbeelding. Escape sluit dit venster.
Open Huis
Afbeelding 1 - Open Huis