Informatiebijeenkomst en condoleance nabestaanden vliegrampDe Ondervoorzitter van de Eerste Kamer, Marijke Linthorst, en de Voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg hebben op maandag 21 juli in Nieuwegein namens de Staten-Generaal de informatiebijeenkomst met de nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp met de MH17 bijgewoond. Voorafgaand hebben zij het condoleanceregister op het ministerie van Veiligheid en Justitie getekend.

Daarnaast heeft een delegatie van de Staten-Generaal tussen 13.30 en 14.00 uur onder leiding van de Tweede Ondervoorzitter van de Eerste Kamer, Hans Franken, en de voorzitter van de commissie voor Buitenlandse Zaken uit de Tweede Kamer, Angelien Eijsink, het condoleanceregister op het ministerie getekend. Bij deze samenkomst waren fractievoorzitters of buitenlandwoordvoerders van fracties uit beide Kamers aanwezig.

Bij de vliegramp boven Oekraïne op 17 juli 2014 die vermoedelijk het gevolg is van een aanslag met raketvuur, zijn alle inzittenden van een toestel van Malaysian Airways, 298 mensen, om het leven gekomen. Onder hen zijn 193 Nederlanders, onder wie senator Willem Witteveen, zijn echtgenote Lidwien Heerkens en hun dochter Marit Witteveen.


Deel dit item: