Website www.derdekamer.nl vernieuwd



Met de start van een nieuw schooljaar verschijnt ook de vernieuwde website van de Derde Kamer, het lesprogramma van de Eerste Kamer en Tweede Kamer voor scholieren in het basisonderwijs.

Kleuren en knipperen

De oude website van de Derde Kamer, die stamt uit 2008, was dringend aan vernieuwing toe. De kleuren zijn aangepast omdat die als te fel werden ervaren. Verder is er meer rust gekomen door het weghalen van allerlei knipperende banners en spelletjes. Door het steeds weer toevoegen van nieuwe informatie was ook de structuur van de site onoverzichtelijk geworden.

Leskoffers

Het idee voor de restyling ontstond in het voorjaar met als belangrijkste doel het creëren van ‘rust en eenheid’. Enkele elementen van de oude website zijn behouden. Dat geldt voor het gebruik van de kleuren blauw en oranje die overeenkomen met de kleur van de leskoffers uit het lesprogramma, het logo van de Staten-Generaal en de typografie. De inhoud is grotendeels hetzelfde gebleven. Het discussieplatform met de wekelijkse stelling verdween van de website.

Lesmateriaal

Uit het gebruikersonderzoek onder docenten van eind 2012 bleek dat veel docenten behoefte hadden aan digitaal lesmateriaal. Daarom is het nu mogelijk snel een filmpje in te laden voor gebruik op digitale borden. Verder komen er op de website nieuwe digitale lessen die modulair zijn opgebouwd, waaronder de les ‘Verkiezingen en dan?’ en ‘Van wetsvoorstel tot wet’. Docenten zijn daardoor flexibel in het aanbieden van de les.

Benieuwd naar de website? Kijk op www.derdekamer.nl 


Deel dit item: