Veel belangstelling fotoproject burgers bij inhuldiging in Nieuwe KerkDen Haag - 08-04-2013

PERSBERICHT

Er is veel belangstelling voor een bijzonder fotoproject met burgers die door de Commissarissen van de Koningin zijn voorgedragen om de inhuldiging van de Koning op 30 april bij te wonen. Bijna 200 van de 500 voorgedragen mensen hebben zich inmiddels aangemeld om mee te doen. Afgelopen weekend ontvingen zij van Voorzitter van de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal Fred de Graaf, waar de inhuldiging officieel plaatsvindt, een brief met informatie over het project.

De Amsterdamse fotograaf Michiel van Nieuwkerk zal van 150 voorgedragen personen een individuele portretfoto maken. Die portretten worden apart afgedrukt en samen als een dwarsdoorsnede van de Nederlandse samenleving opgehangen in één grote lijst. De initiatiefnemers willen hiermee een traditie in ere herstellen van het maken van een groepsportret ter gelegenheid van de inhuldiging van een nieuwe vorst.

De foto’s worden in de laatste week van april in Amsterdam gemaakt en vanaf 11 mei in De Nieuwe Kerk tentoongesteld als onderdeel van een grote tentoonstelling over de inhuldiging.


Deel dit item: