Burgers door provincies voorgedragen voor inhuldigingDen Haag - 19-03-2013

PERSBERICHT

De twaalf provincies hebben op verzoek van voorzitter Fred de Graaf van de Verenigde Vergadering 501 burgers voorgedragen om de inhuldiging van de nieuwe Koning op 30 april in de Nieuwe Kerk in Amsterdam bij te wonen. De Commissarissen van de Koningin hebben de lijsten maandag ingeleverd. Vanaf dinsdag 19 maart is de mogelijkheid voor aanmelding dan ook gesloten.

De voordrachten vertonen een grote diversiteit. De provincies hebben veel vrijwilligers en mantelzorgers voorgedragen, maar ook tal van ondernemers en jongeren. Ook uit sectoren als onderwijs, zorg, sport en cultuur zijn mensen voorgedragen. Verder komen op de voordrachten mensen voor vanuit minderheidsgroepen, cliƫntenorganisaties en mensen met een bijzondere interesse in het Koningshuis. De oudste die wordt voorgedragen is 101 jaar, de jongste 12 jaar.

Uiterlijk half april worden de definitieve uitnodigingen aan de burgers verzonden. Naast de 501 burgers die via de provincies worden uitgenodigd zullen vanuit de Staten-Generaal ook nog mensen worden uitgenodigd die zich spontaan hebben aangemeld.


Deel dit item: