Staten-Generaal organiseren op 8 september symposium en ontvangen Nederlandse EuroparlementariërsOp dinsdag 8 september 2009 ontvangen de Eerste Kamer en Tweede Kamer de nieuwe en aftredende Nederlandse leden van het Europees Parlement (EP). Er is een receptie in de Oude Zaal om de start van de samenwerking tussen de Kamers en de nieuwe ploeg Nederlandse Europarlementariërs in te luiden. Ook zullen de aftredende EP-leden worden bedankt voor hun inzet. Hierbij worden er enkele koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

Symposium

Voor het ontvangst is er een symposium over de steeds intensievere samenwerking tussen de Staten-Generaal en de Nederlandse Europarlementariërs. Dit wordt georganiseerd door de commissie voor Europese Samenwerkingsorganisaties van de Eerste Kamer en de commissie voor Europese Zaken van de Tweede Kamer. Op het symposium gaan de deelnemers in debat over verschillende stellingen, zoals “Europarlementariërs moeten gezamenlijk opkomen voor Nederlandse belangen.” Debatleider is Mark Kranenburg, politiek redacteur van NRC Handelsblad.

Deelname?

Wilt u deelnemen aan het symposium? Dat kan. Stuur dan vóór vrijdag 4 september 12.00 uur een e-mail naar cie.eu@tweedekamer.nl. De toegang is gratis.


Deel dit item: