Voorzitters beide Kamers der Staten-Generaal leggen op 4 mei krans bij 'Erelijst van Gevallenen'De Voorzitter van de Eerste Kamer, Yvonne Timmerman-Buck, en de Voorzitter van de Tweede Kamer, Gerdi Verbeet, leggen op vrijdag 4 mei 2007 vanaf 11.00 uur een krans bij het nationaal monument 'Erelijst van Gevallenen' in de Statenpassage. De 'Erelijst van Gevallenen' bevindt zich bij de ingang van de Tweede Kamer op Plein 2.

Dodenherdenking

De herdenking begint met het voordragen van gedichten door leerlingen van het City+ College, onderdeel van de Johan de Witt Scholengroep uit Den Haag. Na de kranslegging door de beide Voorzitters zal ook minister-president Balkenende een krans leggen bij het monument.

Erelijst

De Erelijst bevat van bijna 18.000 gevallenen de familienaam en voornamen, plaats en datum van geboorte, beroep of militaire rang, plaats en datum van sneuvelen of overlijden voor zover bekend. Al bijna vijftig jaar wordt elke dag een bladzijde van het herdenkingsboek omgeslagen.

Locatie monument

Het monument de 'Erelijst van de Gevallenen' bevindt zich normaal gesproken bij de ingang van Binnenhof 1a. Wegens verbouwing aan deze ingang is het monument tijdelijk naar de Statenpassage verplaatst.


Deel dit item: