T03589

Toezegging Rapport evaluatie elektronische dienstverlening inclusief onderzoek naar digitale naamkeuze aan Kamer versturen (35.990)



De minister voor Rechtsbescherming zegt de Kamer, naar aanleiding van een vraag van het lid De Boer (GroenLinks), toe dat het rapport betreffende de evaluatie van de Wet elektronische dienstverlening waarbij de opties tot digitale naamkeuze en naamswijziging worden betrokken, aan de Kamer wordt gestuurd.


Kerngegevens

Nummer T03589
Status openstaand
Datum toezegging 14 maart 2023
Deadline 1 januari 2027
Verantwoordelijke(n) Minister voor Rechtsbescherming
Kamerleden Mr.drs. M.M. de Boer (GroenLinks)
Commissie commissie voor Justitie en Veiligheid (J&V)
Soort activiteit Plenaire vergadering
Categorie brief/nota
Onderwerpen burgerlijke stand
evaluaties
gecombineerde geslachtsnaam
Wet elektronische dienstverlening burgerlijke stand
Kamerstukken Introductie gecombineerde geslachtsnaam (35.990)


Uit de stukken

Handelingen I 2022-2023, nr. 22, item 6 - blz. 13

Minister Weerwind:

(…)

“Er werd gevraagd waarom er niet is gekozen voor het gebruik van een akte van naamkeuze. Momenteel wordt de evaluatie uitgevoerd van de Wet elektronische dienstverlening burgerlijke stand. Daarbij wordt er gekeken naar de mogelijkheden van verdere digitalisering van de burgerlijke stand. Overeenkomstig toezeggingen aan de Tweede Kamer zullen de eventuele opties tot digitale naamkeuze en naamswijziging bij het onderzoek worden betrokken. Ik verwacht dat de resultaten van de evaluatie na de zomer beschikbaar zijn.”

Mevrouw De Boer (GroenLinks):

“Fijn dat er bij de evaluatie van de elektronische dienstverlening ook gekeken wordt naar de mogelijkheid van digitale naamkeuze. Ik wil de minister vragen of hij het rapport van die evaluatie ook naar onze Kamer kan sturen.”

Minister Weerwind:

“Dat kan ik, zeker.”

Mevrouw De Boer (GroenLinks):

“Graag.”

Minister Weerwind:

“Ik geloof dat het bij mijn collega van BZK ligt, maar ik hoor het verzoek van de Kamer en ik kan mij niet voorstellen dat we daar niet positief op kunnen reageren.”


Brondocumenten


Historie

  • 14 maart 2023
    toezegging gedaan