Stemming de stemming over een motie, ingediend bij de interpellatie-Janssen over de voortgang van de procedure voor het radarstation in Herwijnen,



Verslag van de vergadering van 12 december 2023 (2023/2024 nr. 12)

Aanvang: 14.03 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming motie Radarstation Herwijnen

Aan de orde is de stemming over een motie, ingediend bij de interpellatie-Janssen over de voortgang van de procedure voor het radarstation in Herwijnen,

te weten:

  • de motie-Janssen c.s. over het niet starten van de vergunningprocedure voor de plaatsing van een radar in Herwijnen (31936, letter AN).

(Zie vergadering van 5 december 2023.)


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Thans zijn aan de orde de stemmingen. Ik heet de minister voor Klimaat en Energie, die namens de regering bij de stemmingen aanwezig is, nogmaals welkom.

Hebben voldoende leden de presentielijst getekend? Dat is het geval.

We stemmen allereerst over de motie 31936, letters AN, de motie van het lid Janssen c.s. over het niet starten van de vergunningprocedure voor de plaatsing van een radar in Herwijnen. Wenst een van de leden een stemverklaring over de motie af te leggen? Dat is niet het geval.

We stemmen bij zitten en opstaan.

In stemming komt de motie-Janssen c.s. (31936, letter AN).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van OPNL, GroenLinks-PvdA, de SGP, D66, de PVV, het CDA, FVD, Volt, de PvdD, de SP, de ChristenUnie, BBB en 50PLUS voor deze motie hebben gestemd en de leden van de fracties van JA21 en de VVD ertegen, zodat zij is aanvaard.