Stemming Wijziging begroting Justitie en Veiligheid 2023 samenhangende met de Voorjaarsnota



Verslag van de vergadering van 11 juli 2023 (2022/2023 nr. 42)

Aanvang: 22.43 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming Wijziging begroting Justitie en Veiligheid 2023 samenhangende met de Voorjaarsnota

Aan de orde is de stemming in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de begrotingsstaten van het Ministerie van Justitie en Veiligheid (VI) voor het jaar 2023 (wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota) (36350-VI).


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Dan stemmen we over het wetsvoorstel 36350-VI, de Wijziging samenhangende met de Voorjaarsnota. Dat gaat om de begrotingsstaat van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Wenst een van de leden een stemverklaring over het wetsvoorstel af te leggen? Mevrouw Faber namens de PVV.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Mevrouw Faber-van de Klashorst i (PVV):

Dank u, voorzitter. Wij willen graag aantekening vragen bij artikel 37 van de departementale begrotingsstaat en we willen geacht worden tegengestemd te hebben. Voor de rest zullen we voor het wetsvoorstel stemmen.

De voorzitter:

Dat kan formeel eigenlijk niet, maar het staat nu wel in de Handelingen. Iedereen kan het dus nalezen. Ik kijk rond of iemand nog een stemverklaring wil afleggen. Dat is niet het geval.

We stemmen bij zitten en opstaan.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van OPNL, GroenLinks-PvdA, de SGP, D66, de PVV, het CDA, Volt, JA21, de VVD, de ChristenUnie, BBB en 50PLUS voor dit wetsvoorstel hebben gestemd en de leden van de fracties van FVD, de PvdD en de SP ertegen, zodat het is aangenomen.