Stemming motie Verzamelwet VWS 2022



Verslag van de vergadering van 11 juli 2023 (2022/2023 nr. 42)

Aanvang: 13.49 uur

Status: gecorrigeerd


Stemming motie Verzamelwet VWS 2022

Aan de orde is de stemming over een motie, ingediend bij de behandeling van het wetsvoorstel Wijziging van een aantal wetten op het terrein van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Verzamelwet VWS 2022),

te weten:

  • de motie-Kox c.s. over het voorleggen van artikel III onderdeel C als separaat wetsvoorstel aan het parlement (36002, letter E).

(Zie vergadering van 4 juli 2023.)


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Thans zijn aan de orde de stemmingen. Ik heet de minister van Financiën, de minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen en de staatssecretaris voor Fiscaliteit en Belastingdienst, die namens de regering bij de stemmingen aanwezig zijn, van harte welkom in de Eerste Kamer.

Hebben voldoende leden de presentielijst getekend? Dat is het geval.

Dan stemmen wij nu allereerst over de motie 36002, letter E, de motie van het lid Kox over het voorleggen van artikel III onderdeel C als separaat wetsvoorstel aan het parlement.

De Kamer heeft vorige week al ingestemd met het verzoek deze motie in stemming te brengen voorafgaand aan de stemming over het wetsvoorstel. Wenst een van de leden een stemverklaring over de motie af te leggen? Dat is niet het geval.

We stemmen bij zitten en opstaan.

In stemming komt de motie-Kox c.s. (36002, letter E).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van OPNL, GroenLinks-PvdA, de SGP, de PVV, het CDA, FVD, Volt, de PvdD, de SP, JA21, de ChristenUnie en 50PLUS voor deze motie hebben gestemd en de leden van de fracties van D66, de VVD en BBB ertegen, zodat zij is aangenomen.