ChristenUnie wil onderzoek naar gevolgen privatisering overheidsdiensten



De fractie van de ChristenUnie in de Eerste Kamer pleit voor een onderzoek door de Eerste Kamer naar de gevolgen van de verzelfstandiging van de voormalige overheidsdiensten.

Fractievoorzitter Schuurman van de ChristenUnie diende dinsdagmiddag 25 januari bij aanvang van de plenaire vergadering van de Eerste Kamer een ordevoorstel in van deze strekking. Volgens Schuurman zijn de gevolgen van de privatisering van vroegere rijksdiensten, waaronder de nutsbedrijven, voor de samenleving aanzienlijk. Hij pleit daarom voor een grondige analyse van de effecten van de verzelfstandiging en een evaluatie van het gevoerde beleid.

Namens de Kamer nam Voorzitter Van der Linden het voorstel voor kennisgeving aan, en stelde voor om het verzoek van de ChristenUnie dinsdag 1 februari te bespreken in het wekelijks beraad van het College van Senioren van de Eerste Kamer. In dit College, waarin alle fracties vertegenwoordigd zijn,  wordt overlegd of de Kamer een dergelijk onderzoek zal instellen, en zo ja op welke termijn en in welke vorm dit onderzoek zou moeten plaatsvinden. Daarna zal de Kamer zich plenair beraden over het verzoek van de ChristenUnie en daarover besluiten.


Deel dit item: