Korte aantekeningen vergadering College van fractiezitters van 5 maart 2024




1. Vaststelling verslag Cvf-vergadering 27 februari 2024

Het College stemt in met het verslag van de vergadering van 27 februari 2024.

2. Actuele zaken met betrekking tot de plenaire agenda + lange termijn agenda

De leden van het College nemen kennis van de lange termijn agenda voor de aankomende periode.

Het College stemt in met het verzoek van de VVD-fractie voor een derde termijn van het debat over de Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie (35.673). Het verzoek zal vanmiddag aan de plenaire vergadering worden voorgelegd. De derde termijn zal na instemming van de Kamer volgende week plaatsvinden, gevolgd door stemmingen over het wetsvoorstel en ingediende moties.

3. Mededelingen en rondvraag

Het College neemt kennis van de agenda voor de extra sessie van het College over integriteit die volgende week plaatsvindt.

De Voorzitter vraagt de fractievoorzitters om, in verband met de planning van de vergaderdagen, nog eens het goede gebruik onder de aandacht van de fractieleden te brengen dat bij de plenaire behandeling van een wetsvoorstel woordvoerders maximaal 30 minuten spreektijd intekenen, waarbij het tevens gebruikelijk is dat de woordvoerders van de kleinere fracties zichzelf enige beperking opleggen ten opzichte van woordvoerders van grotere fracties, zoals ook vastgelegd in het Handboek voor de Leden (pag. 26).


De griffier van de commissie,
Remco Nehmelman