Korte aantekeningen vergadering commissie verzoekschriften van 30 januari 2024




1. Besluit commissie beslotenheid vergaderingen rest van de periode

De commissie besluit per brief aan de Voorzitter de Kamer te adviseren de rest van deze Kamerperiode (2023-2027) de commissievergaderingen van de commissie voor Verzoekschriften in beslotenheid te laten plaatsvinden.

2. Concept-jaarverslag van de commissie voor de Verzoekschriften van de Eerste Kamer en de commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven van de Tweede Kamer over het parlementaire jaar 2022-2023

De commissie gaat akkoord met het voorliggende concept-jaarverslag van de commissie voor de Verzoekschriften van de Eerste Kamer en de commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven van de Tweede Kamer over het parlementaire jaar 2022-2023. Na vaststelling door de commissie in de Tweede Kamer zal het jaarverslag worden toegestuurd aan de Kamervoorzitters en worden gepubliceerd.

3. Bespreking nieuw verzoekschrift

De commissie besluit het voorliggende verzoekschrift (COVZ2310001) in behandeling te nemen. De commissie besluit tevens de staatssecretaris van Fiscaliteit en Belastingdienst te verzoeken in zijn inlichtingen zo veel mogelijk per alinea te reageren.

4. Rondvraag

De commissie spreekt uit dat bij de bespreking van het concept-verslag over het verzoekschrift meer dan de helft van de leden aanwezig dienen te zijn.