Korte aantekeningen vergadering commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) van 23 mei 2023




1. 36132

Verankering experiment educatieve module en enkele andere aangelegen wijzigingen op het gebied van de lerarenopleiding

De commissie brengt eindverslag uit en stelt voor op 30 mei 2023 over het wetsvoorstel te stemmen, opdat woordvoerders desgewenst een stemverklaring kunnen afleggen.

2. 35282, L

Brief van de minister van OCW over beheersing internationale studentenstromen in het hoger onderwijs en voornemen intrekken wetsvoorstel Wet taal en toegankelijkheid; Wet taal en toegankelijkheid

Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fractie van de VVD (Van den Berg). De conceptbrief zal per e-mail aan de leden van de commissie worden voorgelegd, opdat andere fracties desgewenst kunnen aansluiten.

3. 36200 VIII, F

Verslag van een nader schriftelijk overleg met de staatssecretaris van OCW over reactie op nadere vragen Meerjarenbrief cultuur - De kracht van creativiteit; Begrotingsstaten Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 2023

De commissie besluit de brief van de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 11 mei 2023 (36200 VIII, F) voor kennisgeving aan te nemen.

4. Rondvraag

De commissievoorzitter heeft heden, in aanwezigheid van een aantal leden, een petitie over de herinvoering van de basisbeurs en de voorgestelde tegemoetkoming voor de pechstudenten in ontvangst genomen. Hij geeft hierover een korte terugkoppeling aan de overige commissieleden.

Omdat het de laatste commissievergadering deze Kamerperiode betreft, spreekt de ondervoorzitter de commissievoorzitter kort toe en bedankt hem voor het goede uitoefenen van zijn functie.

(applaus)

(bloemen)


De griffier van de commissie,
Laurens Dragstra