Korte aantekeningen vergadering commissie Binnenlandse Zaken en de Hoge Colleges van Staat / Algemene Zaken en Huis van de Koning (BiZa/AZ) van 28 maart 2023




1. 35261

Wet modernisering elektronisch bestuurlijk verkeer

De commissie bespreekt de plenaire afhandeling van het wetsvoorstel. Ze stelt voor het wetsvoorstel plenair te behandelen op een door de Kamervoorzitter nader te bepalen datum vóór de Kamerwisseling.

2. CLV

Raming Eerste Kamer 2024

De commissie besluit op 4 april 2023 gelegenheid te bieden tot het leveren van inbreng voor het nader voorlopig verslag.

3. Interparliamentary Committee Meeting: hervorming van het Europees kiesstelsel

Het lid Koole (PvdA) wenst digitaal deel te nemen aan de ICM over de hervorming van het Europees kiesstelsel op 26 april 2023.

4. Gesprek met voorzitter en secretaris Staatscommissie tegen Discriminatie en Racisme

De commissie is graag bereid tot het voeren van een gesprek met de voorzitter en secretaris van de Staatscommissie tegen Discriminatie en Racisme. De staf wordt verzocht de mogelijkheid te onderzoeken van een gezamenlijk gesprek met de verantwoordelijke Tweede Kamercommissie. Tevens wordt erop aangedrongen dat ook de oud-leden van de parlementaire onderzoekscommissie effectiviteit antidiscriminatiewetgeving (POC) van de Eerste Kamer aan het gesprek kunnen deelnemen.


De griffier van de commissie,
Fred Bergman