Eerste Kamerlid Peter Ester (ChristenUnie) overledenZondag 11 december 2022 is Eerste Kamerlid Peter Ester op 69-jarige leeftijd overleden. Hij was al enige tijd ziek. Ester was sinds 7 juni 2011 lid van de Eerste Kamer voor de ChristenUnie en vice-fractievoorzitter. Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn stond bij het begin van de plenaire vergadering op maandag 12 december kort stil bij zijn overlijden: "Peter deed zijn Kamerwerk altijd op een prettige, deskundige en collegiale wijze. Wij zullen hem missen als een vriend." De Eerste Kamer zal Peter Ester op een nader te bepalen moment uitgebreid herdenken, in overleg met zijn familie.

Peter Ester was lid van de commissies voor Financiën, Koninkrijksrelaties en Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ook was hij lid van de Nederlandse delegatie in het Beneluxparlement en ondervoorzitter van het Beneluxparlement.

Ester was tot 2018 lector Human Capital & Entrepreneurship aan de Rotterdam Business School. Eerder was hij onder meer hoogleraar sociologie in Tilburg, directeur van verschillende onderzoeksinstituten, gasthoogleraar in de Verenigde Staten en plaatsvervangend kroonlid van de Sociaal Economische Raad. Verder was hij lid van de commissie-Arbeidsparticipatie (commissie-Bakker) die in 2007 op verzoek van het kabinet de toekomst van de arbeidsmarkt onderzocht. Ook schreef hij meer dan tweehonderd publicaties.Deel dit item: