Eerste Kamer begint 2022 in nieuwe plenaire zaalDe eerste vergaderdag van de Eerste Kamer in 2022 vindt plaats op dinsdag 18 januari. Het is de eerste keer dat de senaat een debat voert in de plenaire zaal van de tijdelijke locatie aan de Kazernestraat in Den Haag. Eerste Kamervoorzitter Jan Anthonie Bruijn zal aan het begin van de vergadering stilstaan bij dit moment.

Vanwege de coronamaatregelen kunnen maximaal twintig Kamerleden, de Kamervoorzitter en enkele griffiemedewerkers tegelijk aanwezig zijn in de plenaire zaal. Ook worden 18 januari twee nieuwe Kamerleden geïnstalleerd, Lucas Vos (VVD) en Caspar van den Berg (VVD), die de oud-senatoren Adriaansens en Van der Burg opvolgen die lid van het kabinet Rutte-IV zijn geworden.

Ridderzaal definitief verlaten

Van mei 2020 tot en met 21 december 2021 vergaderde de Eerste Kamer in de Ridderzaal. Als gevolg van de coronamaatregelen kon in het eigen gebouw aan het Binnenhof met niet meer dan veertien leden tegelijk worden vergaderd; de Ridderzaal was met het afstandscriterium van anderhalve meter zo ingericht dat bijvoorbeeld bij hoofdelijke stemmingen alle 75 Kamerleden tegelijk aanwezig konden zijn. De Ridderzaal is vanwege de renovatie van het Binnenhof niet meer beschikbaar sinds 2022.Deel dit item: