Korte aantekeningen vergadering commissies Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) en Economische Zaken en Klimaat / Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (EZK/LNV) van 14 december 2021




1. Verzoek aan Adviescollege ICT-toetsing over de werking van het DSO

De commissies besluiten:

- vooralsnog geen adviesaanvraag bij het Adviescollege ICT-toetsing neer te leggen en het agendapunt op 21 december 2021 opnieuw te agenderen. Dit in afwachting van de uitkomsten van het overleg van het Adviescollege met de directeur-generaal van het DSO.
- vooruitlopend daarop hun vragen en opmerkingen over de werking van het DSO uiterlijk donderdag 16 december 2021 aan de commissiegriffier door te geven opdat een concept commissiebrief met een adviesaanvraag of suggesties voor een eigen onderzoek van het Adviescollege ICT-toetsing kan worden voorbereid.
- de net binnengekomen voortgangsbrief Omgevingswet op 21 december 2021 te agenderen en te bezien wat deze betekent voor een eventuele adviesaanvraag bij het Adviescollege ICT-toetsing.
- de staf te vragen nogmaals met het Adviescollege ICT-toetsing in contact te treden, het besprokene van deze vergadering ter kennis van het Adviescollege te brengen en naar de doorlooptijden te vragen.

2. 33118, CQ

Brief van de staatssecretaris van I&W ter aanbieding van het wijzigingsbesluit Bal in verband met actualisatie van de regels over industriële emissies; Omgevingsrecht

De commissies besluiten het ontwerpbesluit in behandeling te nemen en op 18 januari 2022 gelegenheid te geven voor het leveren van inbreng voor schriftelijk overleg.


De griffier voor deze vergadering,
Laurens Dragstra