Naar hoofdinhoud Naar hoofdnavigatiemenu

Privacystatement



Persoonsgegevens

De Eerste Kamer gebruikt slechts persoonsgegevens die u zelf heeft achtergelaten (bijvoorbeeld als u correspondeert met de Eerste Kamer per brief, email of webformulier) en alleen voor het daarbij behorende doel. De persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk voor het doel waarvoor zij zijn achtergelaten. Bij het gebruik van deze website is de Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG) van toepassing.

Hoe kan ik gebruikmaken van mijn rechten?

De privacywet geeft u een aantal rechten. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens worden al uw rechten duidelijk toegelicht.

Wanneer u wilt weten welke persoonsgegevens de Eerste Kamer van u verwerkt, kunt u een schriftelijk inzageverzoek doen. Bij dit verzoek moet u altijd een kopie van uw geldige paspoort, rijbewijs of ander identiteitsbewijs meesturen. Binnen vier weken na ontvangst krijgt u een reactie.

U kunt uw verzoek per post sturen naar:

Eerste Kamer der Staten-Generaal

t.a.v. de Functionaris Gegevensbescherming

betreft: inzage verzoek

Postbus 20017

2500 EA Den Haag

Of per e-mail naar fg@eerstekamer.nl

Blijkt dat uw gegevens onjuist, onvolledig of niet relevant zijn? Dan kunt u een aanvullend verzoek doen om uw gegevens te laten wijzigen of aan te vullen, of te laten verwijderen indien dat wettelijk mogelijk is.

Nationaal Archief

Wanneer u een brief of andere stukken aan de Eerste Kamer stuurt, dan kunnen deze geanonimiseerd bij kamerstukken worden gevoegd. Na 20 jaar worden alle poststukken overgedragen aan het Nationaal Archief, waarbij de inhoud van de poststukken niet worden geanonimiseerd. Hierdoor is het mogelijk dat uw brieven na 20 jaar door derden kunnen worden ingezien. Omdat dit in de Archiefwet is geregeld, kunt u hiertegen geen bezwaar maken.

Gebruikersstatistieken

Onze website maakt gebruik van Piwik software. Piwik telt o.a. de bezochte webpagina’s en levert informatie hierover terug aan de Eerste Kamer. Hierdoor zijn wij beter in staat de website mee te laten groeien met veranderend gebruik. Piwik wordt beheerd door de Eerste Kamer zelf en gebruikt (in deze versie) geen cookies.

Cookie beleid

Onze website maakt geen gebruik van ‘cookies’ of daaraan in de Wet gelijkgestelde middelen.

Als u echter gebruik maakt van links vanuit de website van de Eerste Kamer naar andere websites en -toepassingen dan kan het zijn dat de betreffende websites 'bij binnenkomst' ongevraagd cookies op uw computer plaatsen. Dit doet zich bijvoorbeeld voor als u gebruikt maakt van de rode social media buttons die u vindt in de rubriek "volg de Eerste Kamer" en "delen via".

Moderne browsers hebben vaak een instellingen-menu waar u cookies kunt 'beheren'. U kunt er voor kiezen om geen cookies te accepteren of in te stellen dat alle cookies op uw computer gewist worden zodra u uw browser sluit. Ook zou u kunnen instellen dat u de cookies van de ene website wél accepteert maar die van andere eigenaren niet.

Beeld- en geluidsregistratie

Wanneer u de gebouwen van de Eerste Kamer bezoekt, dan komt u in beeld van onze beveiligingscamera's. Het doel hiervan is uw en onze veiligheid te waarborgen. Ook maken wij beeld- en geluidopnames van de vergaderingen van de Eerste Kamer. Deze zijn openbaar en live te volgen via internet. Wanneer u de publiekstribune van de Eerste Kamer bezoekt, dan kunt u dus in beeld komen.