Eerste Kamer ontvangt delegatie Franse SenaatDe commissie Europese Zaken van de Eerste Kamer heeft dinsdag in de Eerste Kamer een ontmoeting gehad met een delegatie van de Franse Senaat, onder leiding van senator Jean Bizet, Voorzitter van de commissie Europese Zaken van de Franse Senaat. De Franse delegatie bestond verder uit de senatoren Benoit Huré, Simon Sutour en Sylvie Robert. Onderwerpen van gesprek waren onder andere de toekomst van Europa, het meerjarig financieel kader van de Europese Unie en de gevolgen van de Brexit.

Eerst vond een gedachtenwisseling plaats in de Handelingenkamer van de Eerste Kamer. Vanuit de Eerste Kamer namen hieraan deel de leden Bastiaan van Apeldoorn (SP, Voorzitter van de commissie Europese Zaken), Ben Knapen (CDA), Joris Backer (D66), Marjolein Faber-Van de Klashorst (PVV), Herman Schaper (D66), Alexander Rinnooy Kan (D66) en Mart van de Ven (VVD).

Na afloop hadden de Franse senatoren in de plenaire vergaderzaal van de Eerste Kamer een korte ontmoeting met Voorzitter Ankie Broekers-Knol.


Deel dit item: